Piha- ja viheraluesuunnittelu
Pihasuunnitelmat
Trädgårdsdesign

Tavoitteena on saada pihasta viihtyisä, omaleimainen ja toiminnallisesti tarkoituksenmukainen.
Suunnittelu aloitetaan aina tutustumalla kohteeseen eli neuvontakäynnillä. Kohteessa käydään läpi suunniteltava alue ja asiakkaiden toiveet. Asiakkaiden pyynnöstä alueesta tehdään luonnos. Suunnittelija tekee tarjouksen varsinaisesta suunitelmasta tai suunnittelu voidaan jättää luonnosasteelle, jolloin usein sovitaan jatkokäynnistä kun päälinjat on toteutettu.

Tilattu suunnitelma piirretään tietokoneella ja toimitetaan värillisenä planssina ja/tai tiedostona.
Hyvin suunniteltu piha nostaa talon arvoa, tekee pihapiiristä turvallisen, toimivan ja säästää sekä perustus- että hoitokustannuksissa.
Hyvin suunniteltu - puoliksi tehty.

Julkiset viheralueet, puistot, liikennealueet, teollisuusalueet
Parker, grönområden, industriområden
Oleellista julkisten viheralueiden suunnittelussa on toimivuus, kulutuksen kestävyys, mitoitus, rytmi, esteettisyys, viihtyvyys. Kokemuksella ja ammattitaidolla toteutetut julkiset viheralueet houkuttelevat, suojaavat ja kehystävät rakennettua ympäristöä. Negatiiviseksi koetun teollisuuden tai liikenteen aiheuttamat haitat, kuten melu ja pöly, voidaan kasvitekniikan avulla poistaa. Yritysten antama kuva tuotteistaan riitelee valitettavan usein yrityksen julkisivun antaman kuvan kanssa. Kylmä, ankea, kova, epäsiisti ja ruma ovat mielikuvia, joita liian moni yritys tarjoaa julkisivussaan, ennen kuin tuotteita on edes esitelty. Elävä ja monimuotoinen ympäristö on ihmisen hyvinvoinnin perusta.
Tilattu suunnitelma piiretään tietokoneella ja toimitetaan värillisenä planssina ja/tai tiedostona.

Klikkaa kuvat suuremmiksi
Havuryhmä
Aita
Pihakuva
Back
2- ja 3D cad-suunnittelu
2- ja 3D cad-suunnittelu
2- och 3D cad-design
Näyttävät, tarkat ja havainnolliset kolmiulotteiset kuvat kertovat, miltä alue todellisuudessa tulee näyttämään valmiina. Mittakaavassa olevat maaston mallennuskuvat toimivat jo rakennusten suunnitteluvaiheessa, jolloin rakennuskorkoihin on vielä mahdollista vaikuttaa.
Kolmiulotteisena voidaan myös suunnitella erilaisia pihan tai puiston rakenteita, kuten katoksia tai aitoja.
Kuvamanipulaatiolla saadaan aitoihin taustavalokuviin suunniteltua rakenteita ja kasvillisuutta, joka näyttää aidolta.
Tarvittaessa mallennetut kuvat voidaan liittää internettiin. Kotisivutkin syntyvät asiakkaan toiveiden mukaisesti. Vain vähän mielikuvitusta ja kuvista tulee totta.
Klikkaa kuvat suuremmiksi
Viheraluesuunnitelma
3D Bussikatos
Sivun alkuun Back
Neuvonta ja konsultointi
Neuvonta ja konsultointi
Kundbesök och rådgivning

Neuvontakäynti riitää usein vanhoilla pihoilla, missä olevaa kasvillisuutta on paljon, ja sen työstäminen paperille on hankalaa. Myös pienille rivitalopihoille neuvontakäyti luonnoksineen sopii hyvin. Jos pihasuunnitelma tuntuu liian kalliilta, neuvontakäynti on oikea ratkaisu akuutteihin pihaongelmiin.
Neuvontakäynnin pituus riippuu asiakkaan toiveista. Käynti on asiakkaalle edullinen, ja sen aikana asiakkaalla on mahdollisuus tehdä kysymyksiä ja muistiinpanoja. Asiakkaiden pyynnöstä alueesta tehdään luonnos. Suunnittelija voi samalla tehdä tarjouksen varsinaisesta suunnitelmasta tai suunnittelu voidaan jättää luonnosasteelle, jolloin usein sovitaan jatkokäynnistä kun päälinjat on toteutettu.
Varaa aika jo tänään!
Klikkaa kuvat suuremmiksi
Polku
Lampi
Sivun alkuun Back
Puutarhaopetus ja yleisöluennot
Puutarhaopetus ja yleisöluennot
Undervisning och föreläsningar på två språk

Opettajan, suunnitteluhortonomin ja yo merkonomin pätevyydellä, sekä pitkällä esiintymiskokemuksella onnistuu kurssin kuin kurssin vetäminen, oli kohderyhmänä sitten nuoret tai aikuiset. Opetusaineina puutarha-alan, luonnonvara-alan, kasvibiologian ja kaupan-alan aineet. Tällä hetkellä asiakkaitani ovat Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos, Vehmaan maaseutuopisto, Kristilliset opistot, sekä suomen- että ruotsinkieliset työväenopistot, taloyhtiöt, omakotiyhdistykset sekä yritykset.
Yleisöluennot ovat keväisin ja syksyisin kysyttyjä, joten varaa aika ajoissa - illat ja viikonloput saattavat loppua kesken.
Julkiset esiintymiset messuilla, radiossa tai tv:ssä onnistuvat aina. Annan myös lehtihaastatteluja puutarhaan liittyvistä aiheista.
Soita ja kysy lisää!
Klikkaa kuvat suuremmiksi
Puutarhan Kevät -näyttely
Sivun alkuun Back
Suunnitelmien toteutus
Suunnitelmien toteutus
Förverklidandet av planerna
Vaikka hyvä suunnitelma on puoliksi tehty, tarvitaan sen toteuttamiseen todellisia alan ammattilaisia. Vuosien yhteistyö puutarhakeskus Kauppila oy:n kanssa on tuottanut toivottuja tuloksia ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, niin taimiin kuin toteutukseenkin.

Halutessaan asiakas saa tarjouksen pihan toteuttamisesta. Tarjous voi koskea vain istutettavia kasveja, siihen liitettynä istutustyötä, osa- tai koko pihan toteutusta alusta loppuun asti. Kauppilan taimistossa on asiantuntevia myyjiä, jotka mielellään auttavat löytämään luonnokseen tai suunnitelmaan kirjoitetun kasvin. Pyrin myös pyynnöstä olemaan paikalla, kun asiakkaani tulevat taimiostoksille.

Suunnitelman toteutus onnistuu toki asiakkaaltakin, hyvillä ohjeilla ja asiantuntevilla neuvoilla.
Hyvänä neuvona suosittelen käyttämään aina kotimaisia laatutaimia, ja maan kattavin kasvivalikoima löytyy varmasti Kauppilasta
Klikkaa kuvat suuremmiksi
Suunnitelman voi itsekin toteuttaa
Yrttitarhan perustaminen
Valmis yrttitarha
Sivun alkuun Back